If you can dream it, you can do it

Loopbaanbegeleiding

Zit uw werknemer al een tijdje niet meer op de goede plek? Of is er sprake van een frequent ziekteverzuim? Misschien presteert uw werknemer onder de maat of komt hij of zij niet meer goed uit de verf? Voor niemand een ideale situatie. Hier kunt u iets aan doen. De tijd is wellicht aangebroken dat de loopbaan van uw werknemer onder de loep genomen wordt. Zeker in deze tijd van duurzame inzetbaarheid en employability loont het de moeite om regelmatig stil te staan bij de (loopbaan)ontwikkeling van uw werknemers. Is er nog sprake van een goede match? Schakel InterVitae in! Afhankelijk van uw vraag en de situatie van uw werknemer(s) stel ik een maatwerktraject samen. Als CMI-gecertificeerde loopbaancoach heb ik jarenlange ervaring met cliënten uit alle branches, met alle opleidingsniveaus en de meest uiteenlopende loopbaanvragen.

 

Een loopbaantraject kan er als volgt uitzien:

Intakefase
Een goede start van Loopbaanbegeleiding is een driegesprek met u en uw werknemer. Wat zijn de loopbaanvragen van uw werknemer en welke doelstelling heeft u als werkgever? Vervolgens stel ik op basis van een intakegesprek met uw werknemer een maatwerk-traject samen.

Oriëntatie- en onderzoeksfase
Wie bent u? Wat kunt u? Wat wilt u? En waar past u? Maar ook: Waar loopt u warm voor? Waar liggen uw talenten en topvaardigheden? Waardoor wordt u geïnspireerd op uw werk en wanneer bent u op uw best? Binnen welke werkomgeving komt u het meest tot uw recht? Om deze vragen beantwoord te krijgen zet ik tools in zoals het Kernkwaliteitenkwadrant, Loopbaanankers, Mindmappen, De IJsberg van Mc Celland, het inspiratiespel en het Plezier in Werkspel. Ook kunnen testen afgenomen worden zoals beroepeninteresse- en competentievragenlijsten, 360 graden Feedback, de Quick Big Five en de WSI (Werk Stress Indicator). Vervolgens stelt uw werknemer zijn eigen zoekprofiel op en gaat eventueel de arbeidsmarkt verkennen in de gekozen richtingen. Is er daadwerkelijk werk in de favoriete richtingen en voldoet uw werknemer aan de gestelde eisen daarvoor of moet er nog eventueel scholing plaatsvinden? Het netwerk van uw werknemer en het netwerk van InterVitae worden aangeboord om de arbeidsmarkttoets te doen. Vervolgens reflecteren we op de uitkomsten hiervan en stellen eventueel het zoekprofiel bij. In plaats van bovenstaande tools kunnen coachingsgesprekken ook soelaas bieden. Bijvoorbeeld als uw werknemer tegen een burn-out aanloopt of wakker ligt van zijn werk, de balans tussen belasting en belastbaarheid veranderd is, het werk veranderd is of de werkomstandigheden of werkeisen veranderd zijn. Zie coaching

Bezinningsfase
In overleg met u en uw werknemer wordt de volgende (loopbaan)stap gezet. Blijft uw werknemer op dezelfde plek of is jobroulatie, functieverbreding of functieverrijking, transfer of herplaatsing een optie? Of denkt u aan het inzetten van opleiding, training of scholing? Ook bij dit proces kan ik u en uw werknemer ondersteunen.

Overig

  • Het uitgangspunt van loopbaanbegeleiding is dat uw werknemer de verantwoordelijkheid heeft over zijn eigen loopbaan. Ik spiegel, ondersteun, inspireer, informeer en laat uw werknemer reflecteren en in beweging komen. Ik werk als onafhankelijk registerloopbaanprofessional volgens de gedragscode van het NOLOC en het CMI. Van meet af aan is het belangrijk dat de doelstellingen van werkgever en werknemer helder zijn.
  • Ik hanteer de oplossingsgerichte coaching door middel van motiverende gespreksvoering.
  • Gratis kennismakingsgesprek met uw werknemer.
  • Door mijn jarenlange ervaring in re-integratie ken ik de huidige arbeidsmarkt en de recente ontwikkelingen hierin heel goed.
  • Over de voortgang ontvangt u eenmaal per twee maanden een rapportage.

Offerte Offerte op maat.