“Samenwerken: waarom moeilijk doen als het samen kan”

Reviews

Maria Aendenroomer kwam op mijn pad toen ik na een zware burn-out en een diagnose autisme spectrum stoornis in een reïntegratietraject terecht kwam. Ik ben bij vier bedrijven langsgegaan voor een kennismakingsgesprek – Maria was de enige die bij dat gesprek de vraag stelde wat precies mijn situatie was en waar ik gezien die situatie behoefte aan had. De keus was wat dat betreft snel gemaakt.

De werkwijze was navenant op maat. Geen eindeloze brainstormsessies en andere luchtfietserij, maar een aanpak die duidelijk gericht was op eerder besproken wensen, mogelijkheden en onmogelijkheden. Toen er een werkervaringsplaats gezocht moest worden bleek Maria over een adequaat netwerk te beschikken, maar ook zeer vakkundig dat netwerk uit te kunnen breiden in een richting die nog beter bij mij aansloot.

Coaching heeft ongetwijfeld aspecten die je kunt leren, maar of je een goede coach bent hangt ook af van persoonlijke kwaliteiten. Of je communicatief en betrokken kunt zijn, tegelijk kritisch en begripvol en vooral ook enthousiast en positief, zonder daarbij de beperkingen van de realiteit uit het oog te verliezen. Maria heeft deze kwaliteiten.

man, 59

Onlangs heb ik bij Maria mijn re-integratie spoor 2 beëindigd met goed resultaat. Maria heeft mij begeleid en ondersteund in het hele traject. Maria is rustig, doortastend en zeer behulpzaam. Ik heb gebruik mogen maken van haar brede netwerk en de FIT test gedaan. Samen hebben we een goed profiel voor mij opgesteld en heeft Maria mij begeleid bij het vinden van een werkervaringsplek. Na een melding op Linked-in had ik 3 aanbiedingen in 1 week. Samen met Maria de voor- en nadelen van elke aanbieding afgewogen met als resultaat een mooie plek bij Logopediepraktijk Oetara. Inmiddels heb ik hier een vaste aanstelling. Mede door de jarenlange ervaringen van Maria ben ik nu een zeer gelukkig mens met een prachtige job. Maria heel erg bedankt en ik weet zeker dat velen na mij mijn mening zullen delen.

vrouw, 48

Maria is een echte professional en deskundig in haar vakgebied. Ze kan zich goed verplaatsen in anderen, is betrouwbaar en een goede sparringpartner.

Maria heeft als loopbaancoach mij goed begeleid en geholpen om een volgende stap te maken in mijn carrière.

man, 47

Maria heeft mij begeleid in mijn re-integratietraject Spoor 2. Bij de gesprekken die ik had met Maria voelde ik mij gelijk op mijn gemak. Maria is rustig, begripvol en erg behulpzaam. Na een paar gesprekken met Maria wist ik dat een baan in de zorg goed bij mij zou passen en al heel snel heeft Maria een werkervaringsplaats voor mij gevonden in De Dilgt in Haren, als woonassistent. Dankzij de hulp van Maria heb ik nu een baan bij ZINN Thuiszorg in de functie van huishoudelijk medewerker. Het is een goede keuze geweest en het bevalt mij ngoed. Ik heb nu een heel ander leven, waarin ik mij zeer gelukkig voel.

Maria mijn hartelijke dank voor alles.

vrouw, 57

Ik wilde een kort en krachtig loopbaanadviestraject en dat heb ik bij Maria gevonden!

Een prettige intake, een heldere analyse van mijn persoonlijke situatie en een vlotte route naar eigen acties.

Ik beoordeel het traject als positief en raad Maria van harte aan.

man, 43

“Maria is een jaar lang mijn loopbaancoach geweest toen ik tijdens mijn re-integratie het Tweede Spoor inging. Tijdens dit jaar zijn er verschillende veranderingen geweest in mijn situatie. Maria was erg flexibel en wist precies hoe ze haar coaching stijl moest aanpassen als er een grote verandering was.

Wat voor mij persoonlijk het belangrijkste is geweest is dat ze erg sympathiek was over alles wat er gebeurde en toch keer op keer voorzichtig mijn grenzen probeerde op te zoeken als ze dacht dat ik meer in me had dan ik zelf zag. Ze heeft me geleerd hoe ik mezelf sterker in het werkveld zet door middel van netwerken, iets wat ik erg spannend vond. Ze heeft me gestimuleerd om er zo veel mogelijk op uit te gaan en heeft me de handvatten gegeven om dit uit te voeren. Ik heb hier nu zoveel positieve ervaringen in gekregen dat ik dit nu veel zelfverzekerder doe en weet hoe ik het aan moet pakken. Ik kon Maria haar alles vragen, geen vraag was te dom, en daar heb ik goed gebruik van gemaakt.

Nu het traject voorbij is ga ik haar missen! Ze was erg begripvol en gewoon een erg leuk mens! Maar ik heb wel het vertrouwen dat ze me genoeg heeft geleerd zodat ik nu zelf verder kan.”

vrouw, 34 jaar