“De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf”

Coaching

“Praten over problemen creëert problemen- praten over oplossingen creëert oplossingen”. (Steve de Shazar)

Loop je al tijden in hetzelfde cirkeltje rond en kom je er niet uit? Loop je vast op je werk of zou je met meer plezier naar je werk willen gaan? Stap je steeds weer in dezelfde valkuil, op je werk of thuis? Of kamp je met andere vragen of problemen in je persoonlijk of werkzaam leven waar je concreet iets aan wilt doen?

Schakel mij in! Via de methode van Oplossingsgerichte coaching geef ik je een duw in de goede richting en ondersteun ik je in je zoektocht. In mijn coaching baseer ik me op eigen talenten, wijsheden en vaardigheden en niet op tekortkomingen. Ik laat je zelf ontdekken wat goed voor je is en wat je wilt bereiken. We praten niet zo zeer over problemen maar over oplossingen. Vervolgens geef ik je opdrachten om deze oplossingen om te zetten in nieuw gedrag. Deze vorm van coaching is kortdurend en effectief.

De oplossingsgerichte benadering is gebaseerd op de inzichten van Insoo Kim Berg, één van de oprichters van de kortdurende oplossingsgerichte benadering en Peter Szabo, oprichter en directeur van het Weiterbildungsforum Basel, het grootste coachingsopleidingsinstituut van Zwitserland.

Tijdsduur
Over het algemeen is twee tot vier maanden voldoende voor het pakket van intakegesprek en 4 sessies. Hiervan kan afgeweken worden.

Vergoedingen

Door de werkgever

Meestal hebben werkgevers mogelijkheden om de coachingskosten te vergoeden. Zo hebben de meeste bedrijven een budget voor scholing en loopbaanontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en preventie van ziekteverzuim. De HR-adviseur of bedrijfsarts kan je hierover informeren.

Door de belastingdienst

Als het gaat om het zoeken van een (nieuwe) baan of omscholing, dan zijn er mogelijkheden om de coachingskosten gedeeltelijk af te trekken van de belastingen. Informeer bij de Belastingdienst of bij je belastingadviseur.