“Dream BIG”

Loopbaanbegeleiding

Zit de werknemer al een tijdje niet meer op de goede plek? Of is er sprake van een frequent ziekteverzuim? Misschien presteert hij/zij onder de maat of komt niet meer goed uit de verf? Voor niemand een ideale situatie. Hier is iets aan te doen.

De tijd is wellicht aangebroken dat de loopbaan van de werknemer onder de loep genomen wordt. Zeker in deze tijd van duurzame inzetbaarheid en employability loont het de moeite om regelmatig stil te staan bij de (loopbaan)ontwikkeling van de werknemer. Is er nog sprake van een goede match? Schakel InterVitae in!

Afhankelijk van de vraag en de situatie van de werknemer(s) stelt Intervitae een maatwerktraject samen. Als CMI-gecertificeerde loopbaancoach heb ik jarenlange ervaring met cliënten uit alle branches, met alle opleidingsniveaus en de meest uiteenlopende loopbaanvragen.

Fases loopbaantraject

Intakefase

Een goede start van Loopbaanbegeleiding is een driegesprek met Intervitae, de werkgever en de werknemer. Wat zijn de loopbaanvragen van de werknemer en welke doelstelling heb je als werkgever? Vervolgens stelt Intervitae op basis van een intakegesprek met de werknemer een maatwerk-traject samen.

Oriëntatie- en onderzoeksfase

Vragen die de werknemer heeft, zijn bijvoorbeeld: Wie ben je? Wat kun je? Wat wil je? En op welke plek/in welke functie pas je? Maar ook: Waar loop je warm voor? Waar liggen je talenten en topvaardigheden? Waardoor word je geïnspireerd op je werk en wanneer ben je op je best? Binnen welke werkomgeving kom je het meest tot je recht? Om deze vragen beantwoord te krijgen zet ik tools in zoals het Kernkwaliteitenkwadrant, Loopbaanankers, Mindmappen, De IJsberg van Mc Celland, het inspiratiespel en het Plezier in Werkspel.

Ook kan ik testen afnemen zoals beroepeninteresse- en competentievragenlijsten, 360 graden Feedback, de Quick Big Five en de WSI (Werk Stress Indicator). Vervolgens stelt de werknemer zijn eigen zoekprofiel op en gaat eventueel de arbeidsmarkt verkennen in de gekozen richtingen. Is er daadwerkelijk werk in de favoriete richtingen en voldoet de werknemer aan de gestelde eisen daarvoor of moet er nog eventueel scholing plaatsvinden?

Het netwerk van de werknemer en het netwerk van InterVitae boren we aan om de arbeidsmarkttoets te doen. Vervolgens reflecteren we op de uitkomsten hiervan en stellen eventueel het zoekprofiel bij. In plaats van bovenstaande tools kunnen coachingsgesprekken ook soelaas bieden. Bijvoorbeeld als de werknemer tegen een burn-out aanloopt of wakker ligt van zijn werk, de balans tussen belasting en belastbaarheid die veranderd is, het werk dat veranderd is of de werkomstandigheden of werkeisen die veranderd zijn. Zie coaching

Bezinningsfase

In overleg met de werkgever en de werknemer zetten we de volgende (loopbaan)stap. Blijft de werknemer op dezelfde plek of is jobroulatie, functieverbreding of functieverrijking, transfer of herplaatsing een optie? Of denkt de werkgever aan het inzetten van opleiding, training of scholing? Ook bij dit proces kan ik de werkgever en de werknemer ondersteunen.

Overig

  • Het uitgangspunt van loopbaanbegeleiding is dat de werknemer de verantwoordelijkheid heeft over zijn eigen loopbaan. Intervitae spiegelt, ondersteunt, inspireert, informeert en laat hem/haar reflecteren en in beweging komen. Intervitae werkt als onafhankelijk registerloopbaanprofessional volgens de gedragscode van het NOLOC en het CMI. Van meet af aan is het belangrijk dat de doelstellingen van werkgever en werknemer helder zijn.
  • Intervitae hanteert oplossingsgerichte coaching door middel van motiverende gespreksvoering.
  • Gratis kennismakingsgesprek met uw werknemer.
  • Door mijn jarenlange ervaring in re-integratie ken ik de huidige arbeidsmarkt en de recente ontwikkelingen hierin heel goed.
  • Over de voortgang ontvangt de werkgever eenmaal per twee maanden een rapportage.

Offerte

Offerte op maat