Dream big

Loopbaanbegeleiding

Functioneert u niet meer lekker op uw werk? Ervaart u hoge eisen of legt u zelf de lat erg hoog? Piekert u veel over uw werk en ligt u er ’s nachts wakker van? Geeft uw werk u weinig of geen voldoening meer? Of misschien bent u vaak moe en gestresst van uw werk? Zonde en jammer van uw authentieke talenten en wensen. Onderzoek wijst uit dat u niet de enige bent. Misschien wordt het tijd om uw loopbaan onder de loep te nemen. Doe dat met een ervaren loopbaanprofessional.

Door praktische oefeningen en coachingsgesprekken gaat u ontdekken welk werk echt bij u past, of u nog op de goede plek zit. Maar ook hoe u concrete stappen kunt zetten zoals het aangaan van dat gesprek met uw leidinggevende of het voeren van een verfrissend netwerkgesprek.

Schakel mij in!

 

Een loopbaantraject kan er als volgt uitzien:

Intakefase:
Wat zijn uw loopbaanvragen? Waar worstelt u mee? Wat wilt u bereiken? In het intakegesprek formuleert u uw (loopbaan)vragen die u beantwoord wil zien en bespreken we de werkwijze.

Oriëntatie- en onderzoeksfase:
Wie bent u? Wat kunt u? Wat wilt u? En waar past u? Maar ook : Waar loop u warm voor? Waar liggen talenten en topvaardigheden? Waardoor wordt u geïnspireerd op uw werk en wanneer ben u op uw best? Binnen welke werkomgeving komt u het meest tot uw recht? Maar ook: Wat ontbreekt er maar ook wat weerhoudt u?

Om deze vragen beantwoord te krijgen zet ik tools in zoals het Kernkwaliteitenkwadrant, Loopbaanankers, Mindmappen, De IJsberg van Mc Celland, het inspiratiespel en het Plezier in Werkspel. Ook kunnen testen afgenomen worden zoals beroepeninteresse- en competentievragenlijsten, 360 graden Feedback, de Quick Big Five en de WSI (Werk Stress Indicator).

Langzaam maar zeker ontdekt u uw talenten en vaardigheden. Kunt u ze nog wel kwijt in uw huidige baan of is het tijd om uw bakens te verzetten? Zet de volgende stap.

Verruim je horizon:
Door te gaan netwerken krijgt u een breder beeld van de wereld van werk. Door te netwerken stelt u uw beeld scherp. Hierbij ondersteun ik u. Zowel door gebruik te maken van uw eigen netwerk als het netwerk van InterVitae.

Doefase:
Nu is de tijd aangebroken om uw wensen te realiseren.
Ik help u bij het doorhakken van de knoop: Blijven op opstappen? Of misschien blijven maar dan in een andere functie of een verandering aanbrengen in uw huidige werk? Ook bij het realiseren van deze verandering begeleid ik u.

 

Vergoedingen

Door de werkgever
Meestal hebben werkgevers mogelijkheden om de kosten in het kader van loopbaanontwikkeling te vergoeden. De meeste bedrijven hebben een budget voor scholing en loopbaanontwikkeling, duurzame inzetbaarheid of in het kader van preventie van ziekteverzuim. De HR-adviseur of bedrijfsarts kan u hierover informeren.

Door de belastingdienst
Als het gaat om het zoeken van een (nieuwe) baan of om scholing dan zijn er mogelijkheden om de begeleidingskosten gedeeltelijk af te trekken van de belastingen. Informeer bij de Belastingdienst of bij uw belastingadviseur.

 

Overig

  • Een kennismakingsgesprek is altijd gratis.
  • De coachingsgesprekken kunnen eventueel bij u thuis plaatsvinden.
  • Ik hanteer de oplossingsgerichte coaching door middel van motiverende gespreksvoering.